De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

BultersMekke

BultersMekke

BultersMekke heeft 1 missie om zoveel mogelijk mensen met hun eigen assistentiehond op te leiden. Deze organisatie BultersMekke traint zowel thuis als op locatie. BultersMekke is een officeel erkende organisatie voor assistentiehonden.

Stichting BultersMekke

‘De specialist in Teamcoaching’

De missie van BultersMekke is om zoveel mogelijk mensen met een beperking hun eigen assistentiehond op te laten leiden met als doel een zelfstandiger en kwalitatief beter leven.
BultersMekke is de specialist op het gebied van teamcoaching. Met behulp van ons teamcoachingsprogramma coachen en begeleiden wij mensen om de eigen hond in de thuisomgeving op te leiden tot een officieel erkende assistentiehond.

Ook bieden wij zorgondersteuning. Daar coachen en begeleiden wij kinderen en volwassenen met een vorm van autisme of psychische / psychosociale problemen naar meer zelfstandigheid en betere communicatieve en sociale vaardigheden.

Onze visie

De specialist op het gebied van teamcoaching. Mensen met een beperking die bij ons het teamcoachingsprogramma volgen noemen wij cursisten en zij staan centraal in onze dienstverlening.

Wij zijn er om hen te helpen met een assistentiehond die past bij wie ze zijn en wat ze nodig hebben. Voor BultersMekke zijn alle cursisten en hun honden uniek. Daarom is ons teamcoachingsprogramma voor elk team anders. Naast de basisvaardigheden die elke assistentiehond leert vullen wij deze, in overleg met de cursist, aan met vaardigheden die aansluiten op de beperking en behoeftes. Het programma houdt rekening met de gezondheid en welzijn van cursist en hond.

Door het zelf opleiden van de assistentiehond in de thuissituatie ontstaat er een hechte samenwerking tussen de cursist en hond en zal de zelfredzaamheid van de cursist vergroot worden en is een zelfstandiger en beter leven bereikbaar.

Onze begeleiding is erop gericht de cursist te stimuleren met plezier en zelfverzekerd de hond te trainen tot officiële assistentiehond.

Het mogelijke mogelijk maken

Wij kijken graag naar de mogelijkheden. Voor ons zijn er geen beperkingen maar uitdagingen. Samen met de cursist zoeken we naar creatieve oplossingen. De intensieve relatie tussen de trainer en cursist en tussen de cursist en de eigen hond, zorgt ervoor dat het team gedurende de trainingsperiode steeds zelfstandig wordt en onafhankelijker.

Wil je een team aan het werk zien? Klik dan hier om naar de pagina met filmpjes te gaan. Hier zie je een aantal filmpjes van cursisten die met ons teamcoachingsprogramma hun eigen assistentiehond hebben getraind.

Bron: Bulters Mekke

BultersMekke

Bultersmekke

BultersMekke

BultersMekke heeft 1 missie om zoveel mogelijk mensen met hun eigen assistentiehond op te leiden. Deze organisatie BultersMekke traint zowel thuis als op locatie. BultersMekke is een officeel erkende organisatie voor assistentiehonden.

 

Spring naar de toolbar