De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

De Honden Uitlaatservice

de honden uitlaatservice De Honden Uitlaatservice Heerhugowaard

U wilt het beste voor uw trouwe viervoeter, maar het lukt niet altijd om uw hond de aandacht te geven die hij verdient.
Uw hond wil graag rennen en ravotten ook als u dit even niet goed uitkomt omdat:

* u werkt en kunt uw hond niet zelf uitlaten
* u gaat een dagje uit en de hond kan niet mee
* u tijdelijk geen tijd vrij kan maken
* u niet zo goed ter been bent

Dan is De Honden Uitlaatservice de ideale oplossing voor u en uw hond!
Wilt U graag een hond maar denkt u geen tijd te hebben hem uit te laten?
Woont u in Heerhugowaard of omgeving ?

De honden uitlaatservice:

Het ontstaan van deze service is het spontane gevolg van het regelmatige verzoek van vrienden en kennissen die hun honden graag mee gaven, voor een lange wandeling in het bos of naar een meertje in de buurt van Heerhugowaard.

Zo kregen zij, net als onze Golden Retriever en Jack Russel, de volle aandacht die ze verdienden en konden zich heerlijk uitleven in het ravotten en spelen met andere honden.

Wij willen een stap verder zetten door ook uw hond mee te kunnen nemen voor een lange wandeling. De honden worden opgehaald en thuis gebracht in een speciaal voor hen ingerichte bus

Service van de honden uitlaatservice

Halen en locaties de honden uitlaatservice. De honden uitlaatservice biedt van maandag t/m vrijdag groepswandelingen aan.
Wij halen de honden rond 9.00 uur s’morgens op, wij kijken niet naar de klok maar gaan pas weer naar huis als de honden moe en uitgespeeld zijn.
De praktijk heeft uitgewezen dat de honden na de wandeling lekker uitgerust in hun mand of bench liggen.
De wandelgebieden zijn De Waarderhout, Geestmerambacht, Luna, de Weel of heerlijk naar het strand.

Het vervoer van de honden uitlaatservice

De bus is speciaal ingericht op hondenvervoer. Zo is er voor iedere hond een eigen kennel/bench beschikbaar. De ervaring leert dat de honden dit als erg prettig ervaren, vooral omdat ze een eigen plekje hebben om te zitten of liggen. Voor de honden die zich absoluut niet happy voelen in een hok, is er de mogelijkheid om los te zitten. De bus is voorzien van een luchtcirculatiesysteem waardoor de honden ook in de zomer lekker koel zitten. Tevens is iedere bench voorzien van een drinkbakje, zodat de eerste dorst kan worden gelest.
Kennismaking met de groep.
De eerste keer dat uw hond meegaat, wandelt hij/zij aan de lange lijn. Zo kan uw hond rustig kennis maken met de groep, en de roedel het nieuwe groepslid leren kennen. Aan de hand van de eerste wandeling wordt bepaald of de groep geschikt is voor uw hond. De gewenningsperiode is voor iedere hond anders. De ene hond loopt direct mee, alsof hij al jaren deel uit maakt van de groep. De andere hond heeft hiervoor wat meer tijd nodig. Meestal kunnen wij na 5 keer wandelen wel aangegeven of de hond zijn plek kan vinden in de groep. Het belangrijkste uitgangspunt blijft dat uw hond het naar zijn zin heeft. Mocht dit onverhoopt niet het geval blijken, dan zullen wij dit eerlijk aan u melden. De behoeften van uw hond staan immers op de eerste plaats.

Loslopen en veiligheid van de honden uitlaatservice

Het uitlaten van een roedel honden brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Uiteraard staat de veiligheid van onze honden maar ook die van omstanders bij ons voorop. Er gaan ongeveer 5 honden per begeleider mee. Zo blijft er voldoende toezicht en aandacht voor iedere hond. Wij laten uw hond pas loslopen vanaf het moment dat de hond goed meeloopt met de roedel en reageert op de commando’s van de begeleider. Hierdoor kan het voor sommige honden soms verstandiger zijn om nog even aangelijnd te wandelen. Een hond voelt zich veilig in de roedel, daar hij weet waar hij aan toe is en zijn eigen rol heeft in het geheel. Hierdoor zal de hond niet gauw zijn eigen weg kiezen, hier heeft hij immers geen reden voor.
Voor alle zekerheid laten wij alle honden een penning van De Honden Uitlaatservice dragen.

Meer informatie over de honden uitlaatservice?

U kunt ons dagelijks bereiken onder telefoonnummer: 06-43585322 u kunt ook een mailtje sturen naar info@dehondenuitlaatservice.nl

Bron: de hondenuitlaatservice

Voor een goed getrainde hond gaat u naar Hondentrainingen!

Spring naar de toolbar