De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

Dierenkliniek Dallenga

dierenkliniek dallengaDierenkliniek Dallenga

Dierenkliniek Dallenga is een kliniek voor gezelschapsdieren, gevestigd in Appingedam, Loppersum en Delfzijl en op korte afstand van de stad Groningen. Uw huisdier is een waardevol bezit, met ons team van 3 dierenartsen en 3 assistentes is ons doel uw huisdier de allerbeste zorg te bieden.Op deze website kunt u informatie vinden over onze kliniek. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neemt u dan contact op. Dierenkliniek Dallenga staat open voor alle soorten huisdieren. Wij behandelen onder andere honden, katten, konijnen, cavia’s en fretten. Behandelingen worden met zorg uitgevoerd. Bij inentingen voeren wij altijd een gezondheidscontrole uit en geven advies over uw huisdier. Voor zieke dieren beschikken wij over uitgebreide onderzoeksmogelijkheden, zoals:

  • Bloedanalyse
  • Digitale röntgen
  • Echo
  • Bloeddrukmeting
  • Oogdrukmeting
  • Endoscopie

Om de operatie zo veilig mogelijk te laten verlopen voor uw huisdier maken we gebruik van gasnarcose. Tijdens de operatie wordt de conditie van uw huisdier voortdurend gecontroleerd met speciale bewakingsapparatuur.

Laparoscopie (kijkoperatie)

Laparoscopie (of endoscopie) is een techniek, die in de diergeneeskunde steeds meer toegepast wordt. Bij mensen is een kijkoperatie al heel gewoon.
Bij laparoscopie wordt met behulp van een piepkleine camera in de buik gekeken en geopereerd. Omdat er geen grote snede wordt gemaakt maar slechts 2 of 3 kleine steekgaatjes is deze manier van opereren, minder pijnlijk en belastend voor uw huisdier.

De kijkoperatietechniek kunnen we voor veel operaties gebruiken. De meest voorkomende is de castratie (sterilisatie) van de teef. Sinds 2004 gebruiken we deze methode standaard voor de sterilisatie van de teef. We hebben er dan ook zeer veel ervaring mee. Eigenaren die ook de traditionele operatie kennen zijn erg enthousiast over het snelle herstel van hun hond na een kijkoperatie.

Voordelen van een kijkoperatie zijn:
Minder pijn (geen grote pijnlijke snede, maar slechts 2 of 3 kleine gaatjes).
Sneller herstel (uw hond hoeft nauwelijks werk of training te missen).
Minder kans op complicatie als gevolg van infectie in de buik.
Geen kans meer op een breuk van de buikwand.

Bij een laparoscopische castratie worden de eierstokken van een teef verwijderd (ovariëctomie). Indien nodig kan tevens de hele baarmoeder verwijderd worden (ovariohysterectomie).

 

Dierenkliniek Dallenga

Molenweg 15 (tegenover gemeentehuis)
9919 AE Loppersum
telefoon 0596-670670
e-mail

Dagelijks op afspraak

Spring naar de toolbar