De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

Dierenkliniek van der Wolf

dierenkliniek van der wolf

dierenkliniek van der wolfDierenkliniek van der Wolf

Dierenkliniek van der Wolf is een moderne, goed geoutilleerde kliniek voor gezelschapsdieren in Vlissingen. Op deze site vindt u niet alleen informatie over de dierenkliniek zelf, maar willen we u ook op de hoogte houden van het laatste nieuws op het gebied van gezelschapsdieren.

Allergietest Dierenkliniek van der Wolf

Hoe kan men allergie van de huid vaststellen?Voor het vaststellen van een atopie (allergie voor in een omgeving en lucht voorkomende stoffen zoals boompollen en huidschilfers) bestaan twee mogelijkheden.

De Atruvetrin Allergie Huidtest Dierenkliniek van der Wolf

Hierbij worden stoffen die allergie bij dieren kunnen veroorzaken in de opperhuid ingespoten. Hiervoor is het nodig om de haren weg te scheren ter hoogte van de linker of rechter borstkas. Na 15 minuten kan worden gemeten voor welke stoffen een dier allergisch is. 

Allergie test via het bloedonderzoek.

Ook kan er via het bloed een allergietest  worden uitgevoerd. Hierdoor kan worden vastgesteld of het dier allergisch is voor bepaalde  allergeengroepen. Wanneer dit het geval is, kan daarna (met hetzelfde bloedmonster) worden bepaald welke specifieke stoffen allergie veroorzaken binnen die bepaalde groep. Het voordeel van het bloedonderzoek is dat het minder belastend is voor het dier.

Behandeling

Aan de hand van de uitslag kan een injectievloeistof gemaakt worden door het laboratorium, die met bepaalde tussenpozen bij het dier moet worden geïnjecteerd. Deze kuur noemen wij een desensibilisatiekuur. Hiermee wordt getracht het dier ongevoelig te maken voor de stoffen waar het dier allergisch voor is. De kuur duurt minimaal 6 maanden.

Waarom een gebitscontrole en/of gebitsreiniging reiniging?

Het gebit van uw huisdier heeft net als ons gebit verzorging nodig. Vaak wordt hier niet aan gedacht. Het is een feit dat driekwart van de honden en katten ouder dan 4 jaar ernstige tand problemen hebben.

Tandproblemen

Veel honden en katten hebben tandplaque en tandsteen en dit kan leiden tot diverse problemen.

Het begint met gevoelig tandvlees dat net boven de tand het tandvlees een rode verkleuring geeft. Na enige tijd ontstaat er tandvleesontsteking, vorming van plague en tandsteen. Het tandvlees gaat zich terugtrekken, hetgeen loszittende tanden of zelfs uitvallende tanden tot gevolg kan hebben.

Een aantal punten waaraan u kunt herkennen dat uw dier last heeft van een gebitsaandoening:

– Slecht eten/ geen harde brokken willen eten.

– Nare lucht uit de bek.

– Gezwollen, rood of snel bloedend tandvlees.

– Aanwezig tandsteen op de tanden.

– Verkleurde gebitselementen.

Dierenkliniek van der Wolf
Alexander Gogelweg 14
4384 EV Vlissingen

tel: 0118-466548

Spring naar de toolbar