De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

Heukels Orthomanueel Dierenarts

heukels orthomanueel dierenartsHeukels Orthomanueel Dierenarts

Orthomanuele therapie is een behandelmethode voor honden en katten met klachten van pijn, bewegingsbeperking zoals stijfheid, en functieverlies (mankheid, zwakte). De orthomanueel dierenarts corrigeert afwijkende wervel- en gewrichtsstanden. Dit vermindert druk op de tussenwervelschijven, het ruggenmerg, de zenuwen en bloedvaten. Redenen voor orthomanueel consult zijn onder andere nekpijn, rugpijn, langdurige mankheid of zwakte, lumbosacrale instabiliteit, stijfheid en spondylose. Heukels Orthomanueel Dierenarts houdt spreekuren in Ouderkerk a/d Amstel, Hoogkerk, Meteren, Heinkenszand en Helmond.

Jacha Heukels (dierenarts en orthomanueel therapeute) op de praktijk meer vertellen over het inzetten van orthomanuele therapie bij huisdieren.Tijdens een kleine demonstratie, met Bauke als patient, heeft ze laten zien hoe zo’n behandeling er uit kan zien. Een behandeling die voor een belangrijke groep dieren pijn kan verminderen of zelfs weg kan nemen! Een gezellige en leerzame avond.

 

Heukels Orthomanueel Dierenarts Verlamming

En dan gebeurt het. Je tot nu toe kerngezonde hond zakt door zijn achterpoten en raakt verlamd. Zomaar, uit het niets. Er komen direct allerlei goedbedoelde adviezen. De dierenarts heeft het over een MRI scan en operatie, maar… geeft geen garantie dat hij dan helemaal beter wordt. En je moet snel beslissingen nemen wordt er gezegd. Je bent enorm geschrokken en bezorgd. Al die overstelpende informatie maakt het alleen maar verwarrender. Wat is er precies gebeurd en wat is nu het beste om te doen?
Dit scenario komt helaas vaak voor. Hernia’s bij Teckels zijn er in verschillende vormen en gradaties. Dankzij betere diagnostische middelen zoals MRI en CT scanners, en ontwikkelingen in behandelmethoden, komen we steeds meer te weten over hernia’s van een tussenwervelschijf in de rug of de nek. Daaruit blijkt: de ene hernia is de andere niet. Een eenvoudig advies dat op iedere hond van toepassing is bestaat daarom niet. Wel zijn er belangrijke richtlijnen, stappenplannen en do’s en don’ts.

De Nederlandse Teckel Club organiseert op 8 november een lezing speciaal gewijd aan dit onderwerp. Want voorbereid zijn helpt om op zo’n moment helder te denken en de juiste wegen te vinden.

Waarom ontstaan hernia’s bij honden? Waarom komen hernia’s vaker voor bij Teckels? Welke hernia types zijn er en wat is het verschil tussen een nekhernia en een rughernia? Hoe herken je een hernia bij je hond? Hoe wordt een hernia gediagnosticeerd? Wat zijn de behandelmogelijkheden en wanneer is welke behandeling geïndiceerd? Bij wie kan ik terecht en waar vind ik juiste informatie? Wat is de kans op herstel en hoe lang duurt het voordat mijn hond weer kan lopen? Wat kan ik doen om mijn hond te helpen revalideren? Hoe voorkom ik dat mijn hond een hernia krijgt?

Al deze vragen en meer over hernia’s bij Teckels beantwoordt orthomanueel dierenarts Jacha Heukels van Heukels Orthomanueel Dierenarts.

 

Heukels Orthomanueel Dierenarts

Hoger Amstellaan 1

1191 GM Ouderkerk aan de Amstel

Telefoon: 06 19460929

 

Spring naar de toolbar