De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

KNGF

KNGF

Het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF Geleidehonden) is een Nederlandse organisatie die honden opleidt tot blindengeleidehond, assistentiehond, buddyhond of autismegeleidehond. 

Het is onze missie zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden en expert op het gebied van hond en handicap.

De stichting KNGF Geleidehonden

Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk en zijn voor ons werk grotendeels afhankelijk van donaties en nalatenschappen. Sinds onze oprichting in 1935 hebben wij ruim 5000 honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor hebben wij een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zetten we tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen in een rolstoel of kinderen met autisme.

Dit doen wij:

  • We fokken toekomstige geleidehonden
  • We zorgen voor het socialiseren en opvoeden van jonge honden, samen met puppypleeggezinnen
  • We leiden blindengeleidehonden, autismegeleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden op
  • We leveren deze honden aan mensen die ze nodig hebben
  • We bieden instructie, begeleiding, advies en nazorg aan de mensen die een geleidehond krijgen
  • We leiden geleidehondeninstructeurs op
  • We doen aan fondsenwerving en geven voorlichting
  • Ons kennis- en innovatiecentrum KNGF Campus houdt zich bezig met projecten op gebied van hond en handicap

Wilt u meer lezen over ons beleid, klik dan hier. Bekijk hieronder onze bedrijfsfilm.

Een verbond tussen warmte en wetenschap

KNGF Geleidehonden is bekend als de Nationale Zorghonden Autoriteit en heeft als doel mensen met een beperking te ondersteunen met een professioneel getrainde hond. Om ons werk uit te kunnen voeren, zijn wij grotendeels afhankelijk van de financiële steun van onze donateurs. Uiteraard waarderen wij deze steun enorm en gebruiken deze dan ook zeer zorgvuldig voor deze belangrijke missie.

Over de besteding van onze financiële middelen zijn wij graag open en transparant. Wilt u hierover meer lezen, klik dan hier

Koninklijk

In 1953 bracht koningin Juliana een tweede bezoek aan de geleidehondenschool. Ze maakte geblinddoekt een rit met geleidehond Guus. Diep onder de indruk van de prestaties van de hond, verleende zij het Nederlandsch Geleidehonden Fonds enkele weken later het predicaat Koninklijk. NGF werd KNGF.

Campagnes

Bij KNGF Geleidehonden staan mens en hond centraal. Dat is wat wij in onze campagnes willen uitstralen. Jaarlijks lanceren wij een campagne voor radio en tv, aangevuld met buitenreclame en printuitingen. Daarnaast zet KNGF Geleidehonden zich ook met korte actiecampagnes in om bepaalde onderwerpen rondom de geleidehond onder de aandacht te brengen zoals toegankelijkheid, stop voor de witte stok en arbeidsparticipatie.

Tv-commercials    Actiecampagnes

Dierenwelzijn

Een hond is een levend wezen met rechten. Zonder aandacht voor zijn welzijn, kan een geleidehond zijn werk niet doen. KNGF Geleidehonden waarborgt het welzijn van haar honden.

Lees meer over het welzijn van onze honden 

Werken bij

Bij KNGF Geleidehonden staan mens en dier centraal. Jaarlijks leiden we ongeveer honderd honden op die een wereld van verschil maken voor hun (visueel) beperkte bazen. In Amstelveen zijn de kennels en het kantoor gevestigd. Hier zetten ruim zeventig professionals zich met hart en ziel in voor de geleidehonden en hun bazen.

bron: KNGF

KNGF

kngf

KNGF

Het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF Geleidehonden) is een Nederlandse organisatie die honden opleidt tot blindengeleidehond, assistentiehond, buddyhond of autismegeleidehond. 

Spring naar de toolbar