De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

Martin Gaus

Martin Gaus geleide en hulphondenschool

Martin Gaus heeft De Stichting Gaus Geleide- & Hulphonden Benelux is opgericht ter ondersteuning van de Martin Gaus Geleidehondenschool.In Nederland worden geleidehonden vergoed door het College van Zorgverzekeraars. Deze vergoeding dekt echter lang niet alle kosten (denk hierbij aan aangepaste beugels, dekje voor geleidehonden etc.) Bovendien vragen steeds meer meervoudig gehandicapten een hond aan. Voor deze groep is altijd aangepast materiaal nodig. De nascholing en plaatsing zijn ook veel intensiever. De Stichting wil geld inzamelen om deze speciale materialen te kunnen aanschaffen. Bovendien wil zij activiteiten ontwikkelen waardoor iedereen die het nodig heeft een kwalitatief goede hond krijgt.

Trainingsmethode Martin Gaus hulphond

Martin Gaus hulphonden trainen de honden op een positieve manier.

Martin Gaus hulphonden gebruikt geen fysieke straf en geen slipketting!

Deze beloningsgerichte methode zorgt voor zo min mogelijk stress en onze honden vinden het leuk om te leren en voor mensen te werken.

‘Onze’ honden hebben dan ook echt plezier in hun werk en vervullen hun taak kwispelstaartend.

 

Wie komt er in aanmerking bij Martin Gaus hulphond?

Dat is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij waarbij de cliënt verzekerd is.
De cliënt dient zelf bij zijn verzekeringsmaatschappij de aanvraag voor een hulphond in.
De meeste verzekeringsmaatschappijen eisen een medische en een praktische indicatie.
Deze procedure kunnen wij indien gewenst begeleiden.
De praktische indicatie wordt door ons uitgevoerd.

De aanvraag

We maken een afspraak die voor beide partijen geheel vrijblijvend is. Tijdens dit persoonlijke gesprek wordt geïnventariseerd wat de mogelijkheden en verwachtingen van de cliënt zijn. Wij stellen daarom daar vragen over. Zo krijgen wij een duidelijk beeld over de reden van de aanvraag en de wensen die de cliënt heeft omtrent het gebruik van de toekomstige geleidehond. Tevens krijgen we zo een duidelijk beeld van de visuele- en eventuele andere functiebeperkingen. Ook bepalen we hoe het coördinatie- en gehoorvermogen is. Zo komen wij te weten aan welke eigenschappen de hond moet voldoen om de cliënt maximaal van dienst te zijn, zodat zij samen in staat zijn een ideaal koppel te vormen.

Tijdens dit gesprek kan de cliënt alle noodzakelijke vragen stellen om te bepalen of wij de school zijn die bij hem past. Pas als de cliënt aangeeft een geleidehond van ons te willen hebben, gaan wij de aanvraag verzorgen en de juiste hond voor hem selecteren.

Uiteraard heeft de cliënt uiteindelijk het laatste woord in de keuze van de hond, want hij moet er voor honderd procent achter staan. Een geleidehond is immers veel meer dan een hulpmiddel, het is tevens een kameraad. Dat betekent dat de cliënt de hond naast het werk ook een fijn leven moet willen geven, dus tijd om te spelen en van elkaar te genieten.

Wij verwachten dan ook van de cliënt dat hij de hond niet alleen een werkend bestaan geeft, maar ook plezier in zijn ‘vrije tijd’.

 Bron: Martin Gaus hulphonden

Spring naar de toolbar