De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

Medisch Centrum voor Dieren

medisch centrum voor dierenMedisch Centrum voor Dieren

De Spoedkliniek Medisch Centrum voor Dieren de avond-, nacht – en weekenddiensten voor gezelschapsdierenartspraktijken in de regio Amsterdam en omstreken. Tevens heeft de Spoedkliniek Medisch Centrum voor Dieren een opname-afdeling waar huisdieren 7 dagen per week, 24 uur per dag (intensieve) verzorging kunnen krijgen. Hiervoor is er altijd een dierenarts en/of assistent aanwezig. De SpoedkliniekMedisch Centrum voor Dieren is in 1993 opgericht door een 25-tal Amsterdamse dierenartsen. Zij merkten dat het doen van diensten, naast het werken in een drukke praktijk, zwaar was. Na het doen van een nachtconsult is het niet gemakkelijk om de volgende ochtend weer vroeg consulten en operaties uit te voeren. Ze hadden het geweldige idee om hiervoor een apart bedrijf op te richten. Tessy Ernst is eigenaar van de Spoedkliniek Medisch Centrum voor Dieren. Sinds 2005 is zij de directeur.De Spoedkliniek hecht veel waarde aan het opleiden en ontwikkelen van (jonge) mensen. Zowel de werknemers als mensen die in opleiding zijn. Zo is de Spoedkliniek een veel gevraagde stage: voor studenten Diergeneeskunde aan het einde van hun opleiding (externe opleidingsplaats) en ook voor paraveterinairen in opleiding.

Inmiddels zijn er ruim 60 dierenartspraktijkenaangesloten bij de Spoedkliniek, via een abonnementsysteem. Patiënten van deze dierenartspraktijken kunnen bij de Spoedkliniek terecht als hun eigen dierenarts gesloten is.
Ook patiënten van eigenaren buiten de regio, kunnen in overleg met uw eigen dierenarts worden doorverwezen naar ons. Dit gebeurt met name als uw zieke dier zorg nodig heeft die uw eigen dierenarts niet zelf kan bieden.

Verwijzen naar het MCD

Uitsluitend op verwijzing

De specialisten van het Medisch Centrum voor Dieren werkenuitsluitend op verwijzing. Uitgezonderd op deze regel zijn de dieren voor een foktechnisch.

De spoedkliniek neemt de diensten waar van aangesloten dierenartsen (abonnementhouders). Deze dierenarts kunnen in hun voicemail rechtstreeks verwijzen naar de spoedkliniek.

Hulp zonder verwijzing

Hoewel er niets gaat boven het “ouderwetse” consult, biedt het MCD ook hulp op afstand. Deze service is alleen bedoeld voor dierenartsen.

Let op: aan deze services zijn kosten verbonden.

Medisch Centrum voor Dieren
Isolatorweg 45
1014 AS Amsterdam
Telefoon: 020 7400600

Spring naar de toolbar