De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

Mijn leven als hond

mijn leven als hond

mijn leven als hondMijn leven als hond van Martin Bril

Mijn leven als hond van Martin Bril in Hondenleven heeft hij zijn mooiste verhalen bijeengebracht over de omgang tussen dier en mens. Hondenleven is een schitterende verzameling dierenverhalen, uitgegeven in de nu al legendarische en succesvolle gebonden Bril-reeks.’Om kwart voor zeven ging de wekker en tien minuten later stond ik met de hond op straat. Dat is nou een van de voordelen van een hond: hij moet de deur uit. Het regende.’ ‘Hond en ik maakten ons vaste rondje mijn leven als hond alweer een voordeel van een hond: je wordt er lekker regelmatig van _ en kwamen langs het huis van de oude dokter die op dit vroege tijdstip altijd wakker is en in zijn keuken rondscharrelt. Ook vanochtend was hij alweer bezig: kopje thee zetten, boterhammetje smeren, krantje klaarleggen. De Volkskrant. Soms blijft de hond staan om te kijken hoe de dokter het ochtendblad aanpakt: begint hij met CaMu, Blokker, met sport of de Voorkant, met Dag in Dag uit, de overlijdensadvertenties of gewoon linksboven met het wereldleed? Vanochtend begon de dokter met het economiekatern, waarop een dromerige foto van Madonna stond. Kennelijk had hij daar behoefte aan.’

Hondenleven Martin Bril mijn leven als hond

In Hondenleven heeft Martin Bril zijn mooiste verhalen bijeengebracht over de omgang tussen dier en mens. Poezen in de achtertuin. Kinderen met hun konijn. Een vrouw met tijgerlegging in een dierenwinkel. De poes die al twee dagen weg is. Maar vooral over honden: de buurman met het hondje, twee honden die meer dan veertig schapen hebben gedood, het dagelijkse ommetje in de vroege ochtend. Hondenleven is een schitterende verzameling dierenverhalen, uitgegeven in de nu al legendarische en succesvolle gebonden Bril-reeks.

Recensie mijn leven als hond

Onvoorwaardelijk zijn we geworden, wanneer het gaat om de bundels van de columns van deze auteur. Elke bundel is een groot genoegen en plezier… Elk stukje brengt een andere bedenking, een andere wereld, een andere invalshoek, en steeds een glimlach over de benadering der zaken, die zo herkenbaar en inleefbaar zijn. Het leuke aan de stukjes van deze auteur, is dat ze steeds een andere situatie weten te brengen, en dat de bundels niet het zoveelste van hetzelfde is, maar vaak thematisch tranches de vie weten te brengen, die zo geplukt lijken uit ons eigen leven (toch vaak), maar waarbij we ineens worden geconfronteerd met zaken die zo aanwezig zijn, maar zonder de schijnwerpers van deze man niet zouden opgemerkt worden… laat staan dat we er ons bewust zouden van zijn. Leuk aan zijn bundels is dat het vaak een thematische benadering lijkt te hebben… Gaat het niet over zijn leven met zijn dochters, dan hebben we het vaak over de sombere winterdagen en de avonturen die je daarin kan beleven. In deze uitmuntende bundel krijgen we de beste kroniekjes over de manier waarop mensen omgaan en leven met (huis-)dieren, en de wijze waarop deze dieren een impact hebben op het leven van de mensen. En zoals steeds, wanneer je begint aan deze reeks van korte verhalen, ben je niet meer te stoppen, en kan je maar sakkeren wanneer je alweer aan de laatste bladzijde bent geraakt. Het enige voordeel dat je als lezer hebt, is te weten dat het tempo van het brengen van nieuwe bundels vrij hoog is… en het met spanning uitkijken naar deze volgende bundel is bijzonder leuk. We blijven ervan houden, want deze auteur is één van de betere chroniqueur van het moment.

Mijn leven als hond

Auteur Martin Bril
Taal Nederlands
Uitgever Prometheus, Uitgeverij
ISBN 9789044612660
Productsoort Boek
Spring naar de toolbar