De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

Pomeriaan

 pomeriaan1Pomeriaan

Rasbeschrijving van de Pomeriaan:De Pomeranian is levendig en leergierig. Ze kunnen het goed met andere huisdieren als ze een langzame en een goede introductie hebben gehad. Ze zijn prachtige metgezellen voor gezinnen met oudere kinderen en voor oudere mensen

Het karakter

De Pomeranian is een compact, actief ras. Ze zijn intelligent, zeer trouw aan hun familie en liefdevol. Ze staan te popelen om te behagen, zijn zachtaardig en aanhankelijk. Ze vertonen ook nieuwsgierigheid.

Het temperament

Vanwege het kleine gestalte van de Pomeranian worden ze niet aanbevolen bij kleine kinderen aangezien ze nogal temperamentvol kunnen zijn en zelfverzekerd. Ze zijn uitstekende waakhonden en zullen blaffen als ze wat horen of zien.

De Verzorging

Naast verzorging is het belangrijk voor de Pomeranian om te tanden goed te verzorgen. Ze zijn gevoelig voor verlies van tanden, dus regelmatig schoonmaken is een must. Droogvoer wordt aanbevolen.

De vacht

De lange dubbele vacht moet eenmaal per week geborsteld worden. Teveel borstelen kan de vacht beschadigen.

Trainen en opvoeden Pommeriaan

De Pomeriaan luistert het beste naar vaste commando’s en leren snel. Ze zijn makkelijk te trainen in gehoorzaamheid. Hun geblaf moet aangepakt worden van jongs af aan anders zullen ze dit onophoudelijk doen.

Activiteit en beweging Pommeriaan

De Pomeriaan vereist korte wandelingen en speelt graag met de familie of met andere huisdieren. Met geduld en tijd kun je ze trucs leren. Zij kunnen zich gaan vervelen als ze niet genoeg te doen krijgen. Ze zijn uitstekend geschikt voor een appartement en woningen met kleine tuinen.

De eigenschappen en het karakter van Pomeriaan pups

Pomeriaan pups zijn kleine hondjes, waardoor ze makkelijk te houden zijn. Ze zijn erg aanhankelijk, vooral naar hun baasje. Pomeriaan pups zijn dan ook zeer trouwe hondjes. Een pup is vooral een goed gezelschapshondje, omdat deze erg intelligent is en uw stemming goed aanvult. De Pomeriaan pup staat dus voor je klaar in goede en slechte tijden. Daarnaast zijn zij zeer oplettend en levendig.

De  pups kunnen erg dominant worden. Een zeer strenge aanpak is dus nodig. Hij is bovendien erg leergierig, dus dingen aan en afleren is goed te doen.
Waar de Pomeriaan pups vooral dol op zijn is eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze soms iets van een laag tafeltje af zullen pakken als het baasje een bordje laat staan. De pup wordt dan ook snel te dik als er niet wordt opgepast.

Het is noodzakelijk om de Pomeriaan pup van kleins af aan bij andere honden te brengen, omdat deze vaak fel kunnen reageren tegen andere honden. Zolang ze bij andere honden worden gelaten tijdens het uitlaten, of misschien zelfs winkelen, is de Pomeriaan pup het liefste hondje.
Een belangrijk punt, wat zeker opgemerkt moet worden, is dat de Pomeriaan pup geen jachtinstinct heeft en dus tijdens het wandelen in het bos of langs een veld niet weg zal rennen, omdat hij iets heeft opgespoord. U hoeft dus niet bang te zijn dat u een haas tegen komt.

Een pup heeft een dikke vacht. Hierdoor ligt hij niet graag in een mand, maar heeft zijn voorkeur voor een stenen of houten vloer.
Ook is de pup een uitstekende waakhond. Hij blaft als er iemand aan de deur komt, waardoor iedereen in huis alert is. Een blaf om inbrekers af te schrikken heeft deze pup niet, maar het geeft wel een gevoel van veiligheid. Dat neemt niet weg dat deze hond soms vergeet waarvoor hij aan het blaffen was. Soms al als het “gevaar” nog niet geweken is. Dit is iets wat goed is af te leren, waardoor onnodig geblaf vermeden wordt.

Betrouwbare hondenfokker Pomeriaan:

Cherros’s Dreamcatcher

Voor een goed getrainde Pomeriaan gaat u naar Hondentrainingen!

Spring naar de toolbar