De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

Salon Patricia

salon patricia

Salon Patricia trimsalonsalon patricia

Den Helder

Mijn naam is Patricia Nuyten en ik ben de trotse eigenaresse van hondentrimsalon 
Salon “Patricia” in Den Helder.  Ik heb een druk bezochte trimsalon aan huis, waar ik honden toileteer. Dit doe ik met veel plezier en krijg van de baasjes positieve reacties. Zelf heb ik 3 honden. Een mini Yorkshire terriër, Lady, en twee Old English Bulldoggen,

Rena de oudste en de nieuwsgierige Luna.Naast het bijhouden van de vakliteratuur bezoek ik regelmatig vakdagen en grote shows om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen. En wat ook heel belangrijk is… mijn enorme passie voor honden. Daardoor kan ik mijn hart volledig in mijn werk leggen en dat maakt het werk van hondentrimmer geweldig!!

Veel gestelde vragen salon Patricia

Op welke leeftijd kan een puppy voor het eerst getrimd worden bij salon Patricia

Het beste is als uw pup ongeveer 3 maanden oud is, wacht er ook niet te lang mee omdat dit ook bij de socialisatie hoort van een pup. De meeste mensen wachten te lang voor een eerste trimbeurt, met als gevolg dat de pup klitten heeft en geen eerste leuke ervaring krijgt met het trimmen.

Kan een hond naar de trimsalon als het koud weer is bij salon Patricia

Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het koud weer is. De  meeste mensen wachten dan om hun hond te brengen. Maar als het koud weer is en de hond getrimd is, is het fijner voor de hond dat hij niet te lang stilstaat tijdens het uitlaten, zolang de hond in beweging blijft is er niets aan de hand.

Doet het plukken van een hond pijn bij salon Patricia

Als de vacht plukrijp is heeft uw hond er absoluut geen pijn van, de meeste vinden het zelfs prettig. Omdat de rijpe vacht ook meestal jeuk met zich mee brengt vinden de honden het niet erg om geplukt te worden. 

Wordt mijn hond verdoofd tijdens de behandeling?

Natuurlijk wordt uw hond niet verdoofd tijdens de behandeling, want trimmers moeten honden staand op tafel hebben,  een hond die knock–out ligt op de trimtafel is niet te bewerken. Waarom deze vraag gesteld wordt is volgens mij te wijten aan het feit, dat de hond na de trimbeurt helemaal bekaf is. Uw hond staat ongeveer 3 uur achter elkaar daar word uw hond erg moe van, en als uw hond dan thuis komen valt deze meteen in een diepe slaap.

Wordt mijn hond vastgezet op de trimtafel?

Ja meestal wordt uw hond vastgezet op tafel, dit puur voor de veiligheid van uw hond, zodat ze er niet van af kan springen met alle gevolgen van dien. Dit wil niet zeggen dat het altijd gebeurt. Als honden tafeltraining gehad hebben is dit niet nodig. Dus het is bij mij in de trimsalon niet de standaardprocedure omdat het geheel afhankelijk is van uw hond.

Kan je ook terecht om alleen nagels te knippen?

Natuurlijk kunt u bij mij dan ook terecht. Veel mensen laten dit bij de dierenarts doen terwijl je dit ook in de trimsalon kunt laten doen.n>

Hoe zit het met honden in de zomer

De vraag die ik dan veel krijg is om de hond maar eens lekker kort te scheren omdat het warm weer is, maar wat de meeste mensen vergeten is dat de vacht van de hond zowel beschermt voor de kou maar ook voor de warmte. Dus laat niet zo vlug uw hond lekker kort scheren, want ook honden kunnen verbranden door de zon.

Kan ook een kortharige hond terecht in een trimsal

Ja, de meeste mensen denken dat kortharige honden niet naar een trimsalon kunnen. Maar wat als deze honden aan de rui gaan, of zelfs het gehele jaar door ruien, ook hierin kan de trimsalon een uitkomst bieden, zodat de kortharige honden eerder door de rui-periode komen en dus minder haren verliezen.

Is het waar dat de hond van scheren een vollere vacht krijgt?

Ja en nee. Wanneer een plukvacht geschoren word betekend dat, dat de oude haren niet verwijdert worden. Ze worden alleen maar ingekort. De haren groeien langzaam door, evenals de nieuwe haren waardoor er als het ware een dubbele vacht ontstaat. Deze vacht is van een zeer matige kwaliteit .De vacht zal zijn normale structuur verliezen en zacht en wollig aan gaan voelen en in veel gevallen verkleurd hij zelfs. Dus ja, in dit geval word de vacht wel voller, maar niet mooier! Honden met een normale vacht zullen niet meer vacht krijgen omdat ze geschoren worden.

Bron: salon Patricia

Voor een goed getrainde hond of pup gaat u naar Hondentrainingen!

Spring naar de toolbar