De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

Trimsalon Spatters

trimsalon spatters

Trimsalon Spatters

Bergen Noord Holland

Trimsalon Spatters. Mijn naam is Sabina Beentjes en ik ben de trotse eigenaar van Trimsalon Spatters. Bij Trimsalon Spatters kunt u terecht voor de totale vacht verzorging van uw hond. Ras of geen ras. In overleg met u word u hond naar u wens en volgens de rasstandaard in model gebracht. U hond word gewassen, gefohnt, in model gebracht, oren schoon gemaakt en nagels geknipt. Ook raad ik u aan om met u jonge hond vanaf een maand of drie een afspraak te maken om langs te komen in de trimsalon. Dit omdat de hond dan in de socialisatie periode zit en dan kan wennen aan de behandeling. Ook kan ik u dan uitleggen hoe u de vacht van u pup het beste kan verzorgen om klitten te voorkomen.

Hygiëne

Er wordt iedere dag volgens schema alles gedesinfecteerd, wij werken met gesteriliseerde materialen en apparatuur, zodat de verspreiding van ziekten, (bacteriën, parasieten, vlooien, en mijten) nagenoeg uitgesloten wordt. De hygiëne in de hondentrimsalon speelt een grote rol.

voor de complete vachtverzorging van alle (ras)honden, groot en klein.

  • scheren,
  • knippen,
  • uitdunnen,
  • plukken,
  • strippen,
  • ontwollen
  • wassen / föhnen,
  • kammen en/of borstelen.

De behandeling

Hond8bWassen en Föhnen

Voor het wassen van uw hond maak ik gebruik van zeer goede en zachte shampoos welke een frisse en schone vacht geven. Na het wassen, wordt de vacht goed geborsteld en uitgeföhnd. Voor het föhnen gebruik ik een zogenaamde “waterblazer”. Dit is een zware föhn die het water letterlijk uit de vacht blaast. Deze wordt niet warmer dan 30 graden, zodat de huid niet kan worden aangetast door oververhitting. Een schone en goed uitgeföhnde vacht is de basis voor een perfect model.

Plukken

Plukken is het verwijderen van loszittende dekharen bij honden
met een ruwharige vacht. Uw hond dient in dat geval goed “trimrijp” te zijn om de huid (en uw hond) zo min mogelijk te irriteren. Het haar wordt plukje voor plukje, op sommige plaatsen haar voor haar, in de groeirichting verwijderd. Doordat het plukken op een vakkundige manier gebeurd, merkt uw hond daar vrijwel niets van.
Bij bovenstaande techniek wordt in een keer de gehele harde bovenvacht weggeplukt. De zachte ondervacht blijft staan.

wassenStrippen

Bij het zogenaamde strippen zal uw hond niet geheel in de onderwol geplukt worden en natuurlijker ogen, maar een regelmatig(er) bezoek aan de trimsalon is hierbij vereist. 
Sommige honden hebben van nature al een stripvacht. Wanneer de lange harde bovenvacht weggeplukt wordt, verschijnt de nieuwe, (korte) harde bovenvacht met daaronder de zachte ondervacht. Indien een stripvacht gewenst is, plukt de trimmer ongeveer vier maanden na een “grote” plukbeurt, zo gelijkmatig mogelijk de helft van de harde bovenvacht weg. Er blijft dus een dubbele vacht over na deze plukbeurt. Wanneer je de hond niet plukt, heeft u kans dat uw hond last van jeuk krijgt, omdat het dode haar in zijn huid blijft zitten, met gevolg dat hij zich stuk bijt of krabt en u naar een dierenarts moet.

Het effileren

Bij de hond die geeffileerd behoort te worden, wordt eerst zoveel mogelijk dood haar geplukt, daarna wordt er met een speciaal getande schaar het haar uitgedund en in model gebracht. Na deze behandeling wordt de hond gewassen, geföhnd en verder in model gebracht. De hond krijgt een natuurlijke uitstraling.

Het knippen

Met een schaar wordt de gehele vacht ingekort, en in model geknipt.

 

Als u vragen heb kunt u ook contact opnemen:
Tel.: 06 28 22 88 26

Trimsalon Spatters

Spring naar de toolbar