De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

Trimsalon Toedels

trimsalon toedels

Trimsalon Toedels

Egmond

trimsalon toedels

De trimbehandeling

Bij TrimsalonToedels zijn alle hondenrassen, groot en klein, kort- of langharig, zijn welkom b. Uw hond wordt getrimd volgens de rasstandaard of naar uw eigen wensen. Aan u de keus! Het welzijn van uw huisdier staat altijd voorop. Mocht tijdens de behandeling blijken dat er iets anders moet gebeuren dan met u is
besproken, dan neem ik eerst contact met u op. Een trimbehandeling bestaat, afhankelijk van het type vacht, uit borstelen/ontwollen/ scheren/ effileren/ knippen/ plukken, nagels knippen en oren nakijken zonodig reinigen. Uw hond wordt gewassen met de zgn. badpomp. Dat geeft een diepere vachtreiniging en tevens een huidmassage voor een betere doorbloeding van de huid.

* aangezien de wachttijden variëren, raad ik u aan om tijdig te bespreken!
Vaak wordt er na de behandeling een vervolgafspraak gemaakt, dit om teleurstelling te voorkomen.

 Tips voordat u uw hond komt brengen:

– Zorg ervoor dat de hond goed onderhouden is, een hond met klitten kost meer tijd, daar wordt een meerprijs voor berekend.

-Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.

– Houdt uw hond aangelijnd.

– Breng uw hond nooit met een volle maag.

– Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien
een natte vacht niet behandelbaar is.

– Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke
aandoening (kennelhoest), ringworm e.d en/of loops is, zou ik dat graag van
tevoren willen weten.

Vachtverzorging Labradoodlepup en andere langharige pups

De pup in huis en nu?

Het onderhoud van de vacht van een labradoodle/langharige hond vergt veel tijd. Het is daarom erg belangrijk om van pup af aan te wennen aan het kammen en borstelen van de vacht. Vergeet daarbij ook niet het vasthouden van de pootjes en controleren van de tandjes.
Hoe meer de pup gewend is aan de vachtverzorging, pootjes optillen, koppie vasthouden etc. des te minder spannend is het voor ze tijdens een trimbeurt.

Het is aan te raden om met de pup rond de twaalf weken langs de trimsalon te gaan om ‘puppy-gewen-beurt’ te krijgen. Het kan zijn dat de pup alleen een gewenningsbeurt nodig heeft en dat houdt dan in: de hond op tafel laten staan, vachtje kammen, pootjes vasthouden en optillen en even de föhn aanzetten en bekend maken met de geluiden in de salon.
Het kan ook zijn dat de pup toe is aan een klein beurtje en dat houdt dan in: wassen, drogen, voetjes netjes gemaakt, hoofd en achterwerk bijgewerkt.
Tevens is het ook zo dat u advies krijgt tijdens zo’n puppybeurt. Er zijn zoveel producten verkrijgbaar dat menigeen door het bomen het bos niet meer ziet.

Voor de eerste echte trimbeurt is het aan te raden om niet te wachten tot de vachtwissel, vaak is het dan al te laat en bestaat de kans dat de vacht korter moet dan u zou willen. U doet er goed aan om zo rond de 5 a 6 maanden de eerste trimbeurt te laten geven.
Dat is dan zo’n 8 weken na de puppybeurt. Wilt u de vacht mooi vol en lang houden? Dan is het advies om iedere 8 weken voor een trimbeurt langs te komen. Ook zijn er borstelbeurten voor vachten die zelf niet goed te onderhouden zijn of voor klanten die het prettig vinden om hem tussen de trimbeurten door goed bij te houden.

Materiaal om zelf de vacht te onderhouden:

Een waterblazer is een must voor een labradoodle vacht (eigenlijk voor alle langharige honden.) Het blazen van de vacht betekend dat de vacht altijd los blijft en de klitten minder kans krijgen. Ook blaast de vacht droog, maar ook na een strand- of boswandeling komt het echt van pas. Laat u een natte vacht opdrogen aan de lucht dan is de kans dat er klitvorming is erg groot.
De prijzen van een waterblazer zijn vanaf 90,00 euro.

Ook de Activetborstel is sterk aan te raden, het zijn de borstels die de vacht van de Labradoodle met goede uitleg klitvrij houden.
De groene Activetborstel is geschikt voor een zachte fleece vacht.
De paarse Activetborstel is geschikt voor een dikkere fleece/krulvacht.
De rode Activetborstel is een ‘dematter’ en wordt gebruikt voor klitvachten.
Het is belangrijk om na het borstelen met een kam met lange grove tanden door de vacht heen te gaan, zodat u zeker weet dat er geen klitten meer inzitten.

Je hond na het borstelen altijd nakammen

Bron trimsalon Toedels

 

Hondenschool in Egmond ga naar Hondentrainingen.

Spring naar de toolbar