De beste Hondensite van Nederland!


Nieuwsberichten

Dierenartsenpraktijk Schouwen Duiveland

dierenartsen praktijk schouwen duiveland

dierenartsen praktijk schouwen duivelandDierenartsenpraktijk Schouwen Duiveland

Alles draait in onze Dierenartsenpraktijk Schouwen Duiveland om de zorg voor uw huisdier. De beste zorg! Door ons lidmaatschap van Sterkliniek Dierenartsen waarborgen wij dit: wij laten ons controleren op ons diergeneeskundig handelen!

Van pup tot oudere hond, van kitten tot bejaarde kat, van veulen tot ouder paard: waar nodig begeleiden wij uw dier in gezondheid en bij ziekte.

Maar ook de zorg voor u als eigenaar! U bent degene die moet zorgen voor uw dier, om het gezond te houden, en in geval van ziekte moet u uw dier verzorgen en beslissingen nemen. Door goede voorlichting en nazorg helpen wij u daarbij.

Kwaliteit uit zich in kennis, in het beschikken over goede apparatuur en goede materialen, en in betrokkenheid bij u en uw huisdier. Dat staat bij ons voorop!

Accupunctuur bij Dierenartsenpraktijk Schouwen Duiveland

Acupunctuur vormt een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en wordt in China al minstens 3000 jaar toegepast bij mens en dier. De eerste meldingen van gebruik bij dieren in het westen dateren uit 1750.  Bij acupunctuur worden bepaalde punten op het lichaam gestimuleerd. Van oudsher werden hiervoor uiterst dunne naalden gebruikt. De meeste dieren accepteren dit rustig zonder problemen en worden heerlijk ontspannen van de behandeling. Bij een breed scala aan ziekten kan acupunctuur een bijdrage leveren aan de genezing, of op zijn minst bepaalde klachten op een aanvaardbaar niveau houden, zoals pijn bij allerlei chronische aandoeningen. Acupunctuur is een uiterst veilige methode van behandelen die geen blijvende bijwerkingen heeft. Acupunctuur is vaak een succesvolle behandeling bij diverse pijnklachten zoals artrose. Ook bij verlammingen, zoals bij rughernia’s optreden, kan acupunctuur verbetering geven.

De behandeling kan op verschillende manieren en onder verschillende omstandigheden worden ingezet:

  • in plaats van een reguliere behandeling of in combinatie met een reguliere behandeling;
  • wanneer een reguliere behandeling niet tot verbetering leidt;
  • wanneer de reguliere medicatie te veel bijwerkingen heeft

Tijdens een klassieke acupunctuurbehandeling worden 4 tot 10 uiterste dunne naaldjes in de huid van het dier aangebracht. Dit leidt niet of nauwelijks tot pijn- of schrikreacties, hoogstens tot een kortdurende gevoeligheid. Om het gewenste effect tot stand te brengen, moeten de naaldjes 10 tot 30 minuten op hun plaats blijven. In de tussentijd moet het dier zo rustig mogelijk blijven staan, zitten of liggen. Dat lukt meestal uitstekend, doordat er van acupunctuur een rustgevend effect uitgaat.

 

Dierenartsenpraktijk Schouwen Duiveland

Grevelingenstraat 17

4301 XZ Zierikzee
telefoonnummer, ook ’s avonds, ’s nachts en in weekenden: 0111-412180
Spoednummer: 0111-450440, alleen tijdens openingstijden!
Fax: 0111-450444

Hogezoom 9
4328 EE Burgh-Haamstede
Tel.: 0111-652254 tijdens openingstijden

Spring naar de toolbar